2013 m. gegužės 2 d., ketvirtadienis

KAIP PASIGAMINTI AIRSOFTO GRANATĄ?


Tiek tikram mūšyje, tiek airsofto žaidime dažniausiai skeveldrinės granatos naudojamos pasislėpusiam priešui naikinti. Galima užsisakyti ar nusipirkti netgi labai tikroviškai atrodančių airsofto granatų. Aišku jos kainuos nepigiai. Taip pat galima pasigaminti pačiam. Kiek tikroviškai jos atrodys? Tai jau priklauso nuo jūsų kantrybės ir paaukoto laisvo laiko.

Paprasčiausiai granatai pasigaminti jums reikės: 
  • Sprogstamo užtaiso (dažniausiai naudojama „ZUKI“ petarda).
  • Kartono ir storo popieriaus korpusui (vieno „Vatmano“ lapo pilnai užtenka šešioms granatoms). 
  • Žirnių ar pupų vietoj skeveldrų (žirniais lengviau užpildyti mažas granatas ir jų daugiau telpa). 
  • Klijų kartonui ar medienai (patikimas daiktas „Lipalas“). 
  • Lipnios juostos (kad mažiau būtų vargo klijuojant korpusą). 
  • Žirklių popieriui. 
  • Dažų pagal pageidaujamą granatos spalvą.
 Ką daryti: 

  1. Nudažome kartoną ir popierių pageidaujama spalva. Tam aš dažniausiai naudoju purškiamus universalius dažus balionėlyje, bet tinka ir paprasta akvarelė ar guašas. Nudažyti užtenka vieną, išorinę pusę. Kadangi granatos vidaus vis tiek nieks nematys.
  2. „ZUKI“ parsiduoda po šešias petardas dėžutėj. Todėl norėdami pasigaminti šešias granatas iš kartono išsikerpam 12 skrituliukų. Kuo didesni skrituliukai tuo platesnė bus ir granata. Tačiau granatos aukštį apriboja petardos aukštis, tad nepersistenkit ir išlaikykit proporcijas.
  3. Imame 6 skrituliukus granatų dugnui ir ant jų per vidurį klijuojam petardas. Knatas petardos uždegimui turėtų likti viršuje.
  4. Palaukiam kol klijai išdžius ir išsimatuojam kokio dydžio popieriaus lakštų mums reikės korpusui. Aukštį kaip ir sakiau riboja pačios petardos aukštis, plius dviejų kartono skrituliukų storis. 
  5. Išsikirptą korpuso stačiakampį susukam ir suklijuojam lipnia juosta. Taip daug greičiau ir patikimiau nei vargti su klijais. 
  6. Gatavą korpusą maunam ant skrituliuko su petardą. Prieš tai skrituliuko kraštą patepam klijais. Turėtų gautis nedidelis cilindras su petarda viduje.
  7. Klijams išdžiūvus į korpusą pripilam žirnių ar kito užtaiso. Vietoj žirnių galima naudoti pupas ar plastikinius airsofto šratus. Tačiau pastarieji labiau praverčia šaudant priešus ir nėra visai pigūs. Pripildant korpusą žirniais viršui reikėtų palikti vietos paskutiniam skrituliukui. 
  8. Imame likusį skrituliuką ir praduriam jame skylę petardos knatui. Tai granatos viršus. 
  9. Skrituliuko kraštus patepame klijais, per skylę prakišame knatą ir prilipdome granatos viršų. 
  10. Palaukiam kol klijai išdžius ir savo rankose turim sprogstantį cilindrą, detonuojamą žiebtuvėliu uždegus petardos knatą. Taigi kartu su granatom teks nešiotis ir ugnies. Geriau juos laikyti atskirose vietose.
Knato degimo laikas gan ilgas, bet vis tiek nerekomenduoju laikyti uždegtos granatos rankose. Jei įmesite granatą į šlapią sniegą ar balą – knatas gali užgesti ir nebus jokio BUM. Aišku pasitaiko brokuotų petardų. Juk net ir kinai kartais broką gamina. Taip pat būna, kad knatas užgęsta net skrisdamas ore.
Tingintys žaisti su klijais ir popierium korpusui naudoja pripučiamos oro balionėlius. Tiesiog prikiša į juos žirnių, vidun petardą ir viskas. Čia jau skonio reikalas.

Norintys pasigaminti granatas su ištraukiamu žiedu tiesiog atlieka šiuos veiksmus:
  • Prie petardos krašto prilipdo kelis degtukus arba tiesiog sieros. 
  • Prilipdžius petardą prie pirmojo skrituliuko (dugno), knatas nulenkiamas žemyn prie degtukų galvučių. 
  • Iš degtukų dėžutės šono, metalinio žiedo, lipnios juostos bei klijų pasigamina ištraukiamąją granatos dalį, kuri uždegtų degtukus, po to knatą ir galiausiai detonuotų petardą. 
  • Gumyte viską pritvirtina prie petardos šono taip, kad staigiai patraukus užsidegtų degtukai. 
  • Toliau pasigamina korpusą, užpildo jį žirniais ir užlipdo viršutinį skrituliuką. 
  • Uždegimo juostelei ištraukti viršuje paliekama didesnė skylutė. 
  • Ir pabaigai prie juostelės pritvirtinamas metalinis žiedas. Tai gali būti žiedas raktams arba tiesiog savadarbis kūrinys iš vielos. 
 

Autentikos gerbėjai gali pasigaminti netgi tokį džiaugsmą:

 
O paaukojus daugiau laiko ir kantrybės galima pasigaminti tai: 

 
PASTABOS:
  • Nors tai ir netikra granata, tačiau aplinkiniai civiliai to nežino. Persistengus su autentika gali tekti aiškintis policijai.
  • Net ir netikra granata vis tiek yra sprogmuo. Ir jei jūs mylit savo pirščiukus, tai elgsitės su ja pagarbiai. Nesprogusių granatų liesti negalima. Taip pat jų negalima mėtyti atgal.
  • Mėtyti granatą tiesiai į žmogų nerekomenduojama. Supykęs jis gali mestelti atgal akmenį.
  • Dažniausiai žaidimuose susitariama, jog granatai sprogus lauke – žūsta 3-5 metrus nuo jos buvę žaidėjai. Sprogus pastate visi buvę tame pačiame kambaryje – laikomi nukautais.

BŪKITE ATSARGŪS IR LINKSMO ŽAIDIMO JUMS.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą